رفع گرفتگی لوله پشت بام ناوردان و راه آب باران 09101702050

گرفتگی لوله پشت بام در اثر بارش باران و در ماه های پایانی سال به خصوص در پاییز و زمستان اتفاق می افتد. گرفتگی لوله ناودان یا گرفتگی راه آب باران در روزهای بارانی یک مشکل طبیعی است که ممکن است برای هر منزل مسکونی پیش بیاید.

لوله ناودان در پشت بام، آب اضافی به پایین ساختمان هدایت می کند و وارد چاه فاضلاب یا سیستم فاضلاب می شود. اما گاهی اوقات خروجی آب و فاضلاب این قسمت از ساختمان مسدود شده و مشکلاتی را ایجاد می کند.  در چنین مواقعی سعی کنید هر چه سریعتر گرفتگی ناودان را باز کنید تا از آسیب دیدن ساختمان، نمای بیرونی و پی ها جلوگیری کنید.

برای رفع گرفتگی لوله ناودان ابتدا باید علت دقیق گرفتگی را مشخص کنیم و سپس آن را برطرف کنیم. ما در این مقاله با با دلایل گرفتگی لوله پشت بام و رفع گرفتگی آن در مواقع ضروری آشنا می شویم.

دلایل مهم گرفتگی لوله پشت بام ساختمان

 گرفتگی لوله پشت بام با ورود شاخه ها و برگ های درختان، گرد و غبار، ماسه، مصالح ساختمانی اتفاق می افتد. این گرفتگی در زانویی، ابتدای مسیر لوله یا در انتهای لوله ساختمان به وجود می آید. با توجه به اهمیت باز شدن لوله پشت بام و مسیر لوله راه آب باران، رفع فوری این مشکل ضروری است.

گاهی اوقات می‌توانید گرفتگی زانویی لوله پشت بام را خودتان رفع کنید. اما برای گرفتگی در انتهای لوله ها باید از خدمات لوله بازکنی تهران استفاده کنید. عمده ترین دلایل گرفتگی لوله پشت بام عبارتند از:

  • شاخه و برگ‌ های درختان
  • ورود گل و لای و خاک به همراه  باد و باران
  • لانه‌ سازی پرندگان در لوله پشت بام
  • افتادن اشیای پلاستیکی و قطعات بزرگ زباله 
  • ورود مصالح ساختمانی در حین ساخت و ساز
  • قیر و تکه های ایزوگام در حین انجام قیر گونی پشت بام
  • یخ‌زدگی آب در لوله‌های پشت بام به ویژه در مناطق سردسیر
  • رسوب لجن آشپزخانه ها در رایزر اصلی 
  • قطر کم رایزر اصلی
  • تجمع رسوبات معدنی

برای پیشگیری از این مشکلات، نظافت و بررسی دوره‌ ای از لوله‌ ها و استفاده از توری‌ های محافظ بر روی دهانه‌ لوله‌ ها، موثر است.

گرفتگی لوله پشت بام ساختمان با گل و لای و شاخه و برگ درختان

چرا  رفع گرفتگی لوله پشت بام ضروری است؟

رفع گرفتگی لوله پشت بام اهمیت زیادی دارد که در زیر به دلایل اصلی آن اشاره می کنیم.

1- جلوگیری از آسیب به ساختمان: در مواقع گرفتگی لوله‌ پشت بام، آب باران به درستی تخلیه نمی شود و به کف پشت بام و داخل ساختمان نفوذ می‌ کند. نفوذ آب به داخل دیوارها، سقف و سایر قسمت‌های ساختمان آسیب میزد و هزینه‌های زیادی برای تعمیرات به دنبال دارد.

2- جلوگیری از ایجاد بوهای نامطبوع: مواد گل آلود و آب‌ های جمع شده در لوله پشت بام، بوی نامطبوعی تولید کنند. انتشار بوی نامطبوع به داخل ساختمان، محیط زندگی را باعث آزردگی ساکنین می شود.

3- افزایش عمر مفید سیستم فاضلاب: گرفتگی لوله‌ های پشت بام، باعث فشار اضافی به سیستم تخلیه و آسیب به دیگر لوله‌ ها می شود. با رفع گرفتگی، عمر مفید سیستم تخلیه افزایش می‌یابد و نیاز به تعمیرات و هزینه کاهش می‌ یابد.

4- حفظ و ایمنی سازه پشت بام: حجم آب و انباشت آن، روی پشت بام، فشار زیادی را به سازه‌ های پشت بام تحمیل می کند. این وزن اضافی باعث تخریب سازه‌های پشت بام می شود.

5_ پیشگیری از رشد قارچ و کپک: نفوذ و انباشت آب، باعث ایجاد نم  و رطوبت می شود. با افزایش رطوبت، رشد کپک ها و قارچ بیشتر می شود در نتیجه سلامت ساکنین و عمر ساختمان به خطر می افتد.

بعد از گرفتگی لوله ناودان چه اتفاقی می افتد؟

در همه منازل و ساختمان ها از بالای پشت بام تا طبقه ی همکف یک لوله به قطر 12 اینچ را وصل می کنند،‌ این لوله اصلی ساختمان یا همان رایزر اصلی نام دارد.

خروجی فاضلاب های طبقات را نیز به همین رایزر وصل می کنند. آب مصرفی هر واحد در تمام طبقات، در نهایت به همین رایزر اصلی می ریزد. بنابراین هر طبقه یک خروجی محسوب می شود.

در فصول سرد و هنگام بارندگی، آب داخل رایزر اصلی انباشته می شود و از نزدیک ترین خروجی بالا می آید. اولین خروجی که طبقه اول ساختمان محسوب می شود، خواهید دید که آب خود به خود از کاسه توالت شما نیز سرازیر می شود.

ماسه ها و گرد و خاک همراه با آب باران در محل زانویی و خمیدگی لوله گیر می کنند و از عبور آب جلوگیری می کنند. در این مواقع ممکن است آب باران از کاسه توالت دیگر طبقات بالا بیاید.

اگر گرفتگی لوله پشت بام از ناحیه سیفون یا زانویی از فاصله ی یک متری باشد، در این حالت آب در پشت بام جمع می شود و از درزهای ایزوگام و موزاییک ها به سقف طبقه پایین نفوذ می کند. اگر در این حالت شما ساکن طبقه بالا باشید می بینید که آب از سقف خانه چکه می کند.

راه حل:

به همین علت در برخی از ساختمان های نوساز، دیگر خروجی های واحد ها را به رایزر اصلی وصل نمی کنند. و برای پشت بام یک لوله مجزا از بالا به پایین وصل می کنند تا در صورت گرفتگی لوله پشت بام دیگر آب از طبقات پس نزند.

  زمان بارندگی، تمام املاح، گرد وغبار آسمان را با خود به زمین می آورد. بنابراین پس از بارندگی متوجه می شوید هوا کاملا تمیز است و هیچ آلودگی وجود ندارد. این گردو غبار ها همراه با آب به زمین می رسند و زمانی که در پشت بام فرود می آیند تنها راه خروجی آب، همان لوله یا راه آب ناودان پشت بام است.

بارش باران با سرعت زیاد به دیوار های پشت بام و لابه لای  ها نفوذ می کند و خاک و ماسه های پشت بام را با خود به سمت لوله ناودان می آورد.  بنابراین باید لوله‌های پشت بام به طور منظم بررسی و تمیز شوند و در صورت بروز هرگونه گرفتگی، بلافاصله اقدام به رفع آن شود.

هنگام گرفتگی لوله پشت بام چکار کنیم؟

هنگامی که لوله سقف در هنگام بارندگی دچار انسداد می شود، ابتدا باید بررسی کنید که علت گرفتگی چیست. باید توجه داشته باشید که به مرور زمان آب در مسیر لوله سقف یا لوله ناودان روی پشت بام جمع می شود.

برخی افراد برای انجام این کار از اسید و محلول لوله بازکن کمک می گیرند. اما در برخی مواقع اسید با آب ترکیب می شود و تاثیری در باز کردن لوله ندارد.

اگر گرفتگی لوله پشت بام در ابتدای لوله باشد:

  • ابتدا توری موجود در لوله کف شور را بررسی کنید تا از کثیفی آن مطمئن شوید. زباله های جامد، برگ ها، شن و ماسه و یا هر چیز دیگری روی توری کف شور وجود دارد، آنها را بردارید تا کف شور پشت بام  تمیز شود.
  • برای رفع گرفتگی لوله پشت بام، یک میله فلزی را به آرامی وارد لوله کنید. انتهای میله را تا  قسمت زانویی لوله، هدایت کنید تا از گرفتگی آن مطمعن شوید. در صورت وجود گرفتگی، سعی کنید زباله های داخل لوله را با انبر فاضلاب خارج کنید یا از فنر دستی منعطف استفاده کنید.
  • به هیچ وجه از اسید یا محلول برای رفع گرفتگی لوله راه آب باران استفاده نکنید زیرا این کار هیچ تاثیری ندارد و باز کردن لوله تخلیه با فنر را مشکل می کند.

ولی اگر گرفتگی لوله پشت بام در قسمت زانویی لوله باشد:

  • بیشتر گرفتگی های لوله پشت بام در این قسمت اتفاق می افتد. همانطور که می دانید ممکن است مواد اضافی مانند برگ درختان، شاخه ها، شن و ماسه در زانویی لوله گیر کند.

  • هیچ راهی برای جلوگیری از این اتفاق وجود ندارد. فقط زمانی که گرفتگی ناودان را گرفته است باید به موقع برای رفع گرفتگی لوله اقدام کنید و از شرکت چاه بازکنی تهران کمک بخواهید تا با دستگاه های برقی و فنر های مقاوم مشکل شما را برطرف کنیم.

اگر گرفتگی لوله ناودانی (راه آب باران) در قسمت های انتهایی ساختمان باشد:

  • در بسیاری از موارد گرفتگی لوله ناودان در قسمت های زیرین لوله و انتهای شتر گلو اتفاق می افتد. این گرفتگی بین طبقات مختلف یا در پایین ترین قسمت ساختمان رخ می دهد.
  • در این شرایط باید با کمک گرفتن از یک متخصص در این زمینه، لوله ی ناودان را وصل کنید.
  • اگر متوجه شدید ناودان مسدود شده و آب از توالت یا حمام بالا می‌آید، بلافاصله به پشت بام بروید و خروجی رایزر یا لوله کف شور را با پلاستیک یا کیسه ببندید. و به طبقات بالاتر بگویید اصلا از شیر آب استفاده نکنند.
  • هرچه سریع تر با شرکت نوین لوله تماس بگیرید و یک نیروی متخصص درخواست  کنید. تا دریچه بازدید فاضلاب را بررسی کنند. نیروی فنی ما سریعا مشکل را با دستگاه  های پر قدرت به سرعت بالا، برطرف می کند.
رفع گرفتگی لوله ناودان

روش های تضمینی برای رفع گرفتگی لوله پشت بام

معمولا گرفتگی پشت بام در هنگام بارش باران اتفاق می افتد و آب در پشت بام جمع می شود. یکی از مشکلات که از شعبه لوله بازکنی شهرک نفت گزارش شده است برخی از افراد فکر می کنند که با ریختن اسید در لوله، مشکل حل خواهد شد اما این کاملا برعکس است.

استفاده از اسید در محل هایی که آب داخل لوله نباشد امکان پذیر است و تاثیر می گذارد.  در صورتی که شما اسید را داخل لوله پشت بام بریزید به دلیل وجود آب داخل رایزر، اسید با آب کاملا ترکیب می شود و هیچ تاثیری بر رفع گرفتگی پشت بام ندارد.

اگر گرفتگی در زانویی در فاصله ی یک متری باشد:

  1. ابتدا توری یا محافظ خروجی آب را بررسی کنید چون ممکن است زباله ها، اطراف توری را مسدود کنند و اجازه ی عبور آب را ندهند. توری را تمیز کنید تا آب فاضلاب به جریان بیافتد.
  2. آب انباشته شده پشت بام را به خروجی دیگر پشت بام که مسیر آن باز است هدایت کنید تا آب به پایین نشت نکند.
  3. از ریختن اسید و چنته داخل لوله اکیدا خودداری کنید با این کار فقط مشکل خود را بیشتر می کنید و حتی به نمای ساختمان نیز آسیب می زنید.
  4. کنتور برق را غیر فعال کنید و وسایل برقی را بپوشانید تا در صورت چکه کردن آب از سقف، احتمال خسارت و برق گرفتگی به حداقل برسد.
  5. اگر با برسی همه این راه ها مشکل شما همچنان وجود داشت با لوله بازکنی نوین تماس بگیرید تا همکاران ما در کمترین زمان مشکل شما را حل کنند.

اگر گرفتگی مربوط به یکی از طبقات ساختمان باشد:

  1. چنانچه هنگام بارش باران، آب به یکباره از توالت یا حمام بالا آمد به احتمال زیاد لوله پشت بام از قسمت زانویی طبقات، گرفتگی دارد. در اولین فرصت، راه خروجی رایزر مربوط به واحد خودتان را با یک پارچه بپوشانید.
  2. به واحد هایی که در طبقات بالا تر شما قرار دارند هشدار دهید تا شیر آب را باز نکنند در غیر اینصورت، آب از منزل شما بالا می آید.
  3. اگر همچنان مشکل بالا زدن آب رفع نشد، باید بلافاصله برق را قطع کنید. سپس وسایل برقی را به جای امن منتقل کنید. 
  4. برای جلوگیری از خسارت و آسیب، هرچه سریع تر با ما تماس بگیرید تا بلافاصله نیروی متخصص را به محل شما برسانیم. ما به صورت شبانه روزی برای خدمت به شما نیروهای زیادی در شعبات مختلف و مناطق دیگر از جمله لوله بازکنی نازی آباد مستقر ساخته ایم. 

چگونه گرفتگی لوله پشت بام یا لوله ناودان را سریعا برطرف کنیم؟

  • اگر لوله پشت بام ساختمان دارای توری و محافظ برای جلوگیری از عبور زباله باشد. در این مواقع شما باید پشت توری یا محافظ را تمیز کنید تا مسیر آب باز شود. با این روش تمام ماسه ها، شاخه ها و برگ های درخت در همان ابتدای لوله کف شور جمع آوری می شود.
  • اما در صورتیکه لوله پشت بام فاقد محافظ یا توری  باشد، بارش باران تمام آشغال ها را با خود به داخل لوله هدایت می کند. این ماسه ها همراه با آب، از لوله اصلی ساختمان  به سمت اگو فاضلاب یا چاه هدایت می شوند که نیاز به فنر زدن لوله می باشد.

رفع گرفتگی لوله ناودان پشت بام به صورت 24 ساعته

باتوجه به اینکه در روزهای بارانی و فصول سرد، امکان گرفتگی راه آب باران در پشت بام وجود دارد. گرفتگی ناودان پشت بام در زمان بارندگی سال معمولا شدت بیش تری دارد و آب در پشت بام جمع می شود.

در چنین شرایطی بدون اتلاف وقت سریعا باید با شرکت لوله بازکنی نوین تماس بگیرید تا یک متخصص با تجربه به محل شما اعزام شود. در کنار این خدمات شما میتوانید از نحوه ی خدمات رفع گرفتگی و قیمت لوله بازکنی اطلاع داشته باشید تا از کلاه برداری توسط سود جویان و اشخاص کم تجربه در امان باشید.

  • نوین لوله یکی از شرکت های فعالی است که در همه روزهای سال حتی روزهای بارانی، نیروهای متخصص و ماهر را برای رفع گرفتگی لوله سقف و پشت بام اعزام می کند.
  • تمامی سرویس کاران در این زمینه دارای تجربه بالایی هستند و هر نوع گرفتگی را را در کمترین زمان ممکن ، رفع می کنند.

خدمات بازکردن لوله ناودان پشت بام و فنر زدن لوله سقف ساختمان به صورت 24 ساعته در 7 روز هفته ارائه می شود تا مشتریان نگران رفع مشکلات خود نباشند و در هر زمان و شرایط کاری به شرکت لوله بازکن دسترسی داشته باشند.

سوالات مشتریان برای رفع گرفتگی لوله پشت بام‌

دلایل گرفتگی لوله ناودان پشت بام چیست؟

انباشته شدن آب باران، نفوذ شن و ماسه همراه گرد و خاک، برگ درختان و شاخه ها، مواد جامد از قبیل قیر، ایزوگام و عدم رعایت نظافت توسط ساکنین ساختمان و بی احتیاطی هنگام ساخت و ساز

چگونه از گرفتگی لوله پشت بام یا لوله سقف جلوگیری کنیم؟

بهترین راه برای جلوگیری از گرفتگی لوله ناودان پشت بام، استفاده از توری و محافظ فازی، جارو کردن به موقع پشت بام، و فنر زدن لوله فاضلاب می باشد.

آیا اسید لوله بازکن، گرفتگی لوله ناودان (راه آب باران) را باز می کند؟

معمولا زمانی که لوله ناودان دچار گرفتگی می شود آب در پشت بام انباشته می شود در این صورت، اگر اسید با آب ترکیب شود خاصیت خود را از دست می هد و هیچ تاثیری ندارد.

اگر هنگام بارندگی،آب از توالت خانه بالا بزند چکار کنیم؟

در این مواقع ابتدا باید وسایل برقی را بکشید یا فیوز را قطع کنید سپس با نوین لوله تماس بگیرید تا هرچه سریعتر مشکل ساختمان شما را برطرف کنیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *