لایروبی چاه به کاری گفته می شود که نیروی انسانی وارد چاه می شود و با استفاده از ابزار مخصوص شروع به تراشیدن دیواره و کف چاه می کند تا دوباره به خاک برسد و نفوذپذیری بیشتری داشته باشد. به این ترتیب جذب آب چاه بیشتر می شود و دیرتر پر می شود.
فهرست مطالب
Toggleلایروبی چاه چیست؟
احتمالا در اکثر خانه ها چاه فاضلاب وجود دارد و نقش اصلی آن جمع آوری پسماند آب فاضلاب است. طوری که تمامی آب مصرفی در ساختمان به چاه فاضلاب می ریزد و در نهایت به داخل خاک نفوذ می کند.
چاه فاضلاب مثل لیوانی نیست که آب را داخلش جمع کند، بلکه در انتهای چاه انباری وجود دارد و این انبارها روزنه هایی هستند که به آنها رگ چاه نیز می گویند. کار اصلی آنها مکیدن آب ساختمان به داخل خاک است.
وقتی در آشپزخانه مشغول شستن ظروف هستید، ضایعات غذا و روغن ظروف را داخل سینک میریزید و این مواد همراه با آب در چاه میریزند. هنگامی که روغن با آب مخلوط می شود، بلافاصله خاصیت مایع خود را از دست می دهد و به یک ماده سخت گچ مانند تبدیل می شود. به مرور زمان این مواد در کف چاه و انبارها می نشینند و دهانه چاه را مسدود می کنند.
با مشاهده نشانه های پر شدن چاه که باعث مسدود شدن منافذ در انباری چاه می شود و در این صورت شما نیاز به لایروبی دارید.
لایروبی چاه چگونه انجام می شود؟
چربی ها در عمق چاه می نشینند و در عرض چند سال تمام دهانه های چاه را مسدود می کنند. این امر باعث می شود که چاه فاضلاب دیگر آب را به خاک نکشد و آب مصرفی در چاه مانند یک لیوان بالا می رود. پس از مدتی شاهد بالا آمدن آب از کف نمکی پارکینگ خواهید بود که نشان دهنده پر بودن چاه است.
لایروبی چاه پس از تخلیه چاه انجام می شود: ابتدا برای لایروبی نیاز به تخلیه آب داریم که توسط پمپ های کف و دستگاه های تخلیه چاه انجام می شود. و ته چاه را می خراشد تا به خاک برسد. با این کار دهانه های چاه باز می شود و چربی و رسوبات توسط بشکه های 20 لیتری به بالای چاه منتقل می شود.
لایروبی چاه چه زمانی اتفاق می افتد؟
این عمل زمانی اتفاق می افتد که روزنه های چاه به طور کامل مسدود می شود. برخی از مناطق که دارای خاک ماسه ای هستند پر شدن چاه به ندرت اتفاق می افتد. یعنی اگر در این مناطق یک چاه با عمق 10 متر حفر کنیم و حتی انباری نیز نداشته باشد، چاه پر نمی شود زیرا خاک ماسه ای دارای روزنه های بسیار قوی برای مکش آب دارد و ممکن است تا 100 سال پر نشود.
اما مناطقی نیز هستند که دارای خاک رسی می باشند یا بعد از حفاری چند متر از چاه دیگر به سنگ می رسند. خاک رس هنگام برخورد با آب سفت و سنگ می شود و روزنه ای برای مکش آب ندارد در این مناطق برای حفر چاه حداقل 15 متر میله و 100 متر انباری نیاز دارد تا چند سال کار کند. برخی مواقع چاهی که پر میشود دیگر قابلبت جذب آب را از دست می دهد یا بالای چاه به انباری ها ریزش میکند. در این حالت یک مقنی به ته چاه میفرستیم تا خاک هایی که به انتهای چاه ریزش کرده اند را به بیرون بکشد. حفر چاه نو در این مواقع بهتر از لایروبی است.
کول گذاری چاه بعد از اتمام حفاری آن انجام می شود و از الزامات مقنی کاری برای امنیت چاه و جلوگیری از ریزش آن است. اگر این عمل به درستی انجام نشود ممکن است در آینده چاه ریزش کند یا ساختمان به کلی نشست پیدا کند. برای اطلاعات بیشتر و در خواست مقنی باتجربه می توانید صفحه ی کول گذاری چاه را کلیک کنید.
مراحل لایروبی چاه توسط متخصصین نوین لوله
ابتدا بعد از تخلیه آب چاه و در آوردن اشیا از چاه توسط ماشین، یک مقنی کاملا با تجربه با استفاده از کمر بند و طناب ایمنی داخل چاه می رود و یک بالابر در بالای چاه قرار می گیرد.
سپس نفر دیگر، بشکه های 20 لیتری را ، توسط بالابر به پایین چاه می فرستد و مقنی با دستگاه وکیوم و بیل، لجن های کف چاه را و به بشکه می ریزد.
و نفری که در بالای چاه قرار دارد بشکه را کشیده و توسط نیسان بار حمل می شود.
این عمل تا زمانی که لجن های چاه به طور کامل تخلیه نشده و به خاک نرسیده انجام می شود.
تا به صورت کامل روزنه های چاه باز شده و بتواند دوبار کند و آب را در زیر زمین جذب کند.
- لایروبی چاه تخلیه چاه در سراسر شهر های تهران
- حفر چاه فاضلاب
- باز کردن چاه فوری و اعزام نیروها در سریع ترین زمان
- تعمیر چاه کهنه و ریزشی
- رفع نشتی چاه و بررسی دقیق علت نشتی
- ترمیم شکستگی لوله فاضلاب با چسب مخصوص
- لایروبی کف تراشی چاه فاضلاب
لایروبی چاه شبانه روزی
- ارائه سرویس و خدمات مورد نیاز خدمات و فاضلاب همشهریان محرم
- و انجام کلیه خدمات لوله بازکنی به صورت تضمینی و همه روزه حتی در ایام تعطیلی و مناسبت ها
- انجام کلیه خدمات ساختمانی و تاسیساتی تنها با یک تماس مستقیم و بدون واسطه
- از خدمات شبانه روزی ما بهره مند شوید.
اگر لوله های فاضلاب پوسیده شده باشند چه باید کرد؟
در این مواقع نیاز به لوله بازکنی حرفه ای دارید. لوله های فاضلاب بدلیل استفاده ی مکرر و قدیمی بودن گاهی پوسیده می شوند و نیاز است که به تعویض آن ها اقدام کنید. در غیر این صورت به دیوار ها یا سقف طبقه پایین آب می دهد و مشکل جدیدی به وجود می آورد.
تعویض لوله های چدنی پوسیده، نقب زنی و حفر تونل مخصوص لوله های فاضلاب سقفی را نیز می توان با مهارت اجرا کنند و بدون دردسرهای بعدی فاضلاب را به فاضلاب شهری متصل کنند.
بدون دیدگاه